Közhírré tétettek az egyetemre kerülés mércéi - Monarchia

Közhírré tétettek az egyetemre kerülés mércéi

2013.07.25. | Szerző: Tamás J. Bertalan | Címkék: felvételi ponthatárok 2013

Székesfővárosunkban kidobolásra került, hogy az universitasokra aspiráló, a reáltanodákat és gymnasiumokat elhagyó nebulóknak osztályozataik alapján miféle hely dukál az felső oktatásban. 


felveteli.png


Nagy számú jelentkező
kedélyei csitultak vagy épp horgadtak föl szerda estve, amidőn a nagy nyilvánosság előtt, vagy épp a távirdán keresztül megesmérték az egyetemekre való bejutás elé támasztott kitételeket. A tavalyi esztendőhöz képest szolídabb számadás készült idén, így a gyengébb bizonyítványt produkáló deákok is bebocsájtást nyerhetnek a scientiariumokba. Legfölsőbb határt a Mátyás királyunknak emlékét őrző egyetemünk szabta leendő szeminaristái elé, mely határ azonban így is alulmarad a korábbi esztendő kívánalmaival szemben. A leendő orvosdoktorok és a jogi doktrínák iránt vonzalmat érző növendékek is könnyedebb elvárásokkal szembesültek, így aztán a nagy örvendezés közepette szinte kivirult az ifjúság, minthogy a tudatlanság terhe vállukról imígyen lekerült.



A bejegyzés trackback címe:

https://monarchia.blog.hu/api/trackback/id/tr205425543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillaberk 2013.07.27. 12:46:19

Mint egykori SOTE-s: az elvárások nem lettek alacsonyabbak. Majd októberre szembesül vele mindenki. A bejutás sem volt könnyű, hanem a legkevesebb ponttal bejutó személy pontszáma volt jóval alacsonyabb, mint eddig. Merem állítani, hogy a bejutottak átlagos pontszáma (ami elérhető adat) érdemben nem csökkent. Mindenki ponthatár-fetisiszta, holott az átlag ebben az esetben sokkal beszédesebb.
süti beállítások módosítása